telefon
Kurumsal
Protherm Kombi Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
1. Protherm Kombileri açık alanlara mı monte etmek gerekir?
Cevap: Protherm Kombiler açık balkona ve dış duvarlara monte edilemezler. Kapalı balkon ve ev içine monte edilebilirler. Banyolara monte edilmeleri yasaktır. Monte edildikleri mekanın havalandırılması ile ilgili gaz kuruluşları tarafından konmuş birtakım kurallar ve şartnameler mevcuttur.

2. Protherm Kombiyi kurduğum balkonun camekanlı olması gerekli midir?
Cevap: Protherm Kombi Camekanlı veya plastik camla kapatılmış balkona kombi monte etmek mümkündür. Ancak gaz kuruluşu tarafından yeterli havalandırma şartları yinede aranmaktadır.

3. Protherm Kombiyi Evdeki herkes kombiyi çalıştırabilir mi? Kullanımı karmaşık mıdır?
Cevap: Protherm Kombilerin kullanımı çok basit olup, kullanımı normal ev cihazları (çamaşır veya bulaşık makinesi) kullanımı kadar kolaydır.

4. Protherm Kombim arızalandığında ne yapmalıyım?
cevap: Protherm Kombiniz arızalandığı takdirde önce kullanma klavuzun daki arıza giderme yöntemlerini uygulamanız gerekir. Eğer arıza halen sürüyor ise kombinizi aldığınız firmanın en yakın yetkili servisine başvurmanız gerekmektedir.

5. Protherm İthal cihazlarla ilgili sorunları kime bildirmeliyim?
Cevap: Protherm kombi İthal cihazlarla ilgili sorunlarınızı önce ürünü aldığınız firmaya bildirmelisiniz. Sorun çözülmüyor ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı il-ilçe hakem heyetlerini haberdar edebilirsiniz. Bakanlık ve TSE ithal ürünlerin kalite ve yeterliliğini denetlemekle yükümlüdür. Yerli ve yabancı cihazlarla ilgili olan ve imalattan kaynaklanan sorunlarınız için TMMOB Makine Mühendisleri Odası veya Türk Standartlar Enstitüsü'ne (TSE) başvurunuz.

6. Protherm kombi Sadece sıcak su kullanmak istediğimde ne yapmalıyım?
Cevap: Protherm Kombinizi yaz çalışma konumuna getirdiğinizde sadece kullanım sıcak suyu sağlarsınız.

7. Protherm Kombiyi Geceleri nasıl bir ayarda tutmalıyım?
Cevap: Protherm Kombi Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük seviyede ısıtmak yeterli olacaktır. Kombimizi geceleri düşük bir derecede çalıştırmaz isek, kullanım saatlerinde kombiyi çalıştırdığımızda bina blokunun ısınması oldukça zaman alır. Ve enerji tüketimi büyük oranda artar.

8. Protherm Kombiyi 24 saat açık tutmak zararlı mıdır?
Cevap: Protherm Kombinin 24 saat açık tutulmasında bir sakınca yoktur.

9. Protherm Kombi sürekli yakıldığı halde yeterli ısınma sağlanamıyorsa ne yapılmalıdır?
Cevap: Protherm Kombi sürekli açık tutulduğu halde ısınılamıyorsa, ya kombinin kapasitesi düşük seçilmiştir, ya evinizin izolasyonu kötüdür yada yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin gelip kontrol etmesi gerekir.

10. Protherm Kombimi kısa süre için kapatıp tekrar açarsam daha fazla mı yakıt harcar?
Cevap: Evet. Örneğin; evin içerisinde 22 derecelik belli bir konfor ortamına ulaştık. Kombiyi kapattığımız zaman tekrar 22 dereceye ulaşmamız için daha fazla yakıt sarfiyatı gerekir. Bundan dolayı da kombiyi kapatmadan düşük seviyelerde kullanmak daha iyi olacaktır.

11. Protherm Kombimin sıcak su konumunda çalışması için en az ne kadar su gerekir?
Cevap: Protherm kombiler 2,5 lt./dk. su debisi ve 0,25 bar su basıncında dahi sıcak su üretebilmektedir.

12. Protherm Kombili bir evde, doğalgaz tasarrufu için kullanılmayan salonun radyatörlerini kapatmak veya kısmak doğru mudur?
Cevap: Protherm Kombi sisteminde bir pompa yardımıyla devir daim söz konusudur. Devir daim pompasının sağlıklı çalışması için en az üç radyatörün çalışması önerilmektedir. Bazı odalar kapatılabilir ancak en az üç tane peteğin çalışıyor olması gereklidir.

13. Protherm Kombimin bakımı için neler yapmalıyım?
Cevap: Protherm Kombi Her altı ayda bir servis çağrılarak tesisat filtrelerinin temizlenmesi ve bacalı kombilerde baca çekiş kontrolü ve temizliği gerekmektedir.

14. Protherm Kombinin ortalama ısı ayarı kaç derecede olmalıdır?
Cevap: Protherm Kombi ısı ayarı binanın izolasyon ve dizayn özellikleri, mevsimsel geçişler ve tesisat türleri gibi değişkenlere bağlı olarak değişmektedir. Isıtma sistemleri 90/70 OC' a göre dizayn edilmiştir. Ancak bu değer en yüksek ısı kayıblarına göre seçildiğinden genelde 80 ila 55 OC arasında bir sıcaklık yeterli olmaktadır.

15. Protherm Kombinin su basıncı hangi seviyede tutulmalıdır?
Cevap:  kalorifer tesisatı çalışma basıncı en az 1 bar olmalıdır.